NIEUWS

Update - 10-06-2024

Er komt langzaam zicht op start van de bouw. Het opzetten van de rekening had wat voeten in de aarde, want er moesten 'co-signers' aangesteld worden (zodat niet iedereen individueel over het geld kan beslissen). Het is even puzzelen geweest, want het moest ook niet zo worden dat een co-signer het land uit is en dat daardoor betalingen niet plaats kunnen vinden. De rekening is inmiddels bijna een feit.
Verder zijn we vooral heel veel tijd kwijt aan het goed regelen van de huur van de grond. De grond waarop gebouwd wordt, is van Momodou's vader - dhr. Lamin Manneh. Hij draagt het plan een heel warm hart toe, en hoopt dat het gezondheidscentrum er over 100 jaar nog zal staan. Echter, als hij zou komen te overlijden, erven de kinderen de grond. Alle kinderen staan volledig achter het plan, en zouden - in de woorden van Momodou's vader - nooit in gaan tegen de wens van de oudste zoon, Momodou. Toch is dit natuurlijk een risico - want wat als een van de broers of zussen van Momodou toch besluit zijn of haar deel van de grond op te eisen? Het gezondheidscentrum zou dan in gevaar komen. We denken dat we na een hele hoop overleg en herschrijven een goede lease-agreement voor de grond hebben, die minstens voor 15 jaar beschermd, en mogelijk nog veel langer.

Verder is afgelopen week het benefietconcert van vocaal ensemble "Voxtet" geweest, tot groot succes. Hiermee is meer dan €2000 opgehaald - weer een stapje dichterbij het einddoel! Onze hoop is op steun van Stichting de Wilde Ganzen. Als zij zich ook geheel kunnen vinden in het plan, is het mogelijk dat zij tot 1/3e van het benodigde bedrag leveren. Dit zou betekenen dat we ons streefbedrag dan rond hebben. Duimen!

Update - 30-04-2024

We zijn inmiddels bijna 5 maanden verder sinds de start van onze 'crowdfunding' - en wat een opbrengst. We zijn net voorbij de €98.000! Toen we in december de opstart maakten durfden we niet te dromen dat het zó snel zou gaan.

Inmiddels is in Gambia de stichting "ECG (Elite Care Group)" opgericht! De stichting is geregistreerd als "Charitable organisation". Stichting GHAWA zorgt vanuit Nederland voor de middelen waar nodig, de ECG Foundation zorgt voor de daadwerkelijke uitvoering in Gambia. We willen voorkomen dat we vanuit Nederland denken te kunnen bepalen wat Gambia nodig heeft - wie kan dit nou beter weten dan de Gambianen zelf?
De ECG foundation heeft een Board of Directors, en Executive Members.

De Board of Directors:
-Dr Kalifa Bojang (Chairman)
-Dr Momodou Kabir Manneh (Vice Chairman)
-Mr Lamin M. Manneh (Treasurer)
-Ms Haddy Ndow (Secretary)
-Mr Ousman Nije (Board Member)

De Executive Members:
-Dr Momodou Kabir Manneh (CEO)
-Dr Mam Sira Ngum (Deputy CEO)
-Dr Ismaila Touray (Financial Manager)
-Dr Kawsu Fatty (Public Relations Officer)
-Mr Baboucarr Manneh (Secretary)

De volgende stap in het proces is het openen van een euro-rekening om fondsen op zo efficiënt mogelijke wijze naar Gambia te krijgen. Het geld zal stapsgewijs overgaan. Mr Lamin Manneh, penningmeester en tevens eigenaar van de grond waarop gebouwd wordt, zal toezichthouder zijn tijdens de bouw. Hij zal zorg dragen voor stapsgewijze betaling van de bouwers, en oog houden voor kwaliteit. Het is de diepste wens van mr Lamin Manneh om een gezondheidscentrum te realiseren dat 'over honderd jaar nog zal staan'!

We hopen eind dit jaar de bouw van minstens de begane grond afgerond te hebben. We hebben contact met Rotary Leusden, die willen bijdragen aan de afwerking van de begange grond! Zodra hier definitief bericht over is, volgt dat hier.

THE CONSTITUTION OF ELITE CARE GROUP _20240313_0001.pdf
CERTIFICATE OF INCORPORATION.pdf